Viikolla kaksi keskitytään voimaharjoitteluun ja tehdään yksinkertaisilla tehtävillä vaikeampia asioita helpoksi!

Tehtäviä viikolle 2:

1. Voimaharjoittelua vaihtelevasti
Esteratsastajille tuttua voimaharjoittelua on jumppasarjat. Hyppykertoja on viikossa kuitenkin rajallinen määrä, eikä aina ole järkevää hypätä jumppasarjoja, joten voimaharjoitteluksi täytyy löytää myös muita tapoja. Ota ensimmäisellä viikolla mainitut siirtymiset tavaksi joka päiväiseen harjoitteluun, ne ovat erinomaisia kasvattamaan voimaa kuitenkaan kuluttamatta hevosta. Voinaharjoittelua ajatellen siirtymiset ovat tehokkaimpia suoralla uralla.

Kiipeily on hyvin tehokas voimaharjoittelun muoto, lue artikkeli KIIPEILYTREENILLÄ VOIMAA, linkki.
Kohotetut puomit ovat estehevosen passagea, erinomainen harjoitus lisäämään voimaa ja elastisuutta, PUOMIKOULU 5 – KOHOTETUT PUOMIT RAVISSA, linkki.

2. Yksinkertaisilla tehtävillä vaikeista asioista helpompia
Monet vaiket asiat voidaan tehdä niin helpoiksi, että niiden harjoittelusta tulee suorastaan hauskaa! Esimerkiksi jos hevonen jännittyy räikeän värisistä puomeista, voit ensin talutella sitä niiden yli, sen jälkeen ratsastaa niitä käynnissä, sitten ravissa, sitten laukassa. Lopulta kun kohotat puomit esteiksi, ei hevonen ole moksiskaan!

Jos hevonen jännittää vieraissa paikoissa tekee maastoilu sille varmasti hyvää. Joka mutkan takana on uusi maisema! Muista kuitenkin turvallisuus ennen kaikkea ja maastoon onkin parempi lähteä rauhallinen ratsukko kaverina.

Myös ravista hyppääminen on usein helppoa. Hevosella sekä ratsastajalla on enemmän aikaa valmistella tie ja lähestyminen. Ravista hyppääminen saa hevosen luottamaan itseensä ja on myöskin erinomaista voimatreeniä.
Lue maailmankuulun valmentajan Dr. Andrew McLeanin harjoituksesta, jossa siirtymisillä ennen estettä opetetaan hevosta luottamaan kykyihinsä ja näin lisätään sen varmuutta suorituksiin: DR. ANDREW MCLEAN – ESTEHARJOITUKSIA, linkki.

Puomien yli käveleminen, ravaaminen tai laukkaaminen vinosti, kaarevalla uralla, kääntäen tai pujotellen valmistelee hevosta ja ratsastajaa erilaisiin lähestymisiin. Katso video PUOMIKOULU 7 – RAVIPUOMIA VINOLLA LÄHESTYMISELLÄ, linkki.

Puomeista voi myös tehdä kokonaisen radan ja näin totuttaa itsensä ja hevosen siihen, että tehtävät seuraavat toisiaan nopeassa tahdissa. Katso millaisen ravipuomiradan estevalmentaja Kari Nevala rakensi tauolta palaavalle ratsukolle: PALUU ESTEILLE TALVITAUON JÄLKEEN, OSA 2 RAVIPUOMIRATOJA, linkki.

Junioreiden ja nuorten maajoukkuevalmentaja ja GP-tason esteratsastaja Sanna Backlund näyttää miten kahden kavaletin avulla voi harjoitella laukan lyhentämistä, pidentämistä, kääntymistä sekä totuttaa hevosta eriskummallisiin johteisiin: SANNA BACKLUND, KAVALETTIHARJOITUSTA, OSA 2, linkki.

Tämän viikon rataharjoituksessa ratsastetaan kouluratsastusta esteiden välissä. Rakenna oman tasosi mukainen rata pitkillä teillä. Tee suunnittellusti voltteja ja siirtymisiä esteiden välissä. Näin saat enemmän aikaa saadaksesi hevosen rennoksi ja avuille esteiden välissä. Katso miten estevalmentaja Kari Nevalan esteharjoituksessa toteutettiin tätä: KOULURATSASTUSTA ESTEIDEN VÄLISSÄ, KARIN TREENI, linkki